PROEFLOKET

POWDER TO THE PEOPLE presenteert het PROEFLOKET

Het Powder to the People Proefloket biedt mensen een bewuste kans om vragen te stellen en van gedachten te veranderen over toepassing van voedingsadditieven. EAT ART collective komt in promo-outift samples aanbieden en additieven aanprijzen om thuis je eigen voedselexperiment uit te kunnen voeren.

Deze interventie gaat specifiek over legale, in gebruik zijnde additieven, die naar ons idee, mogelijkerwijs onderdeel kunnen zijn van een duurzaam en toekomstbestendig voedselsysteem. Laten we transparant zijn over de toepassing van deze additieven, zelf experimenteren en samen duurzame innovaties toe juichen. Proef van onze resultaten of neem iets mee voor in je eigen keukenkastje.

Een goed aanknopingspunt voor gesprek zijn de ‘Scandal or Sustainable’ hapjes, als eerder geserveerd tijdens Food Friction Congres bij Artez Hogeschool in Arnhem en tijdens de opening van de Istanbul Design Biennale bij het Nederlands Consulaat in Istanbul.

Sommige additieven zijn door geheimhouding over toepassing gemengd geraakt in diverse voedselschandalen, maar lopen in resultaat misschien wel vooruit op een duurzaamheidstransitie.
Om dit tastbaar te maken serveren wij een aantal hapjes van onbetwistbaar hygiënische oorsprong. Onze hoofdvraag: “Smaakt dit duurzaam of als een schandaal?”. De vraag gaat over de dubieuze productie van additieven, de producten die ermee gemaakt kunnen worden of de marketing. Denk bijvoorbeeld aan amylase, L-cysteine of transglutaminase; ook wel bekend als vleeslijm.

Benieuwd? Vraag direct meer informatie of een offerte aan.Geef een reactie