PROEVEN#

PROEVEN#
EAT ART initiatief @ diverse locaties, 2014-2017

PROEVEN# was een 4 jaar durende reeks van interactieve video-avonden waarin wij alledaagse voedsel fenomenen onderzoeken met de bezoekers.

Vanaf heden kan je een op maat gemaakte PROEF#-avond boeken bij deelname vanaf 10 personen.
De tweeledige betekenis van “Proeven” benadrukt het experiment en onze smaak als perfecte onderzoekstools.

Een ‘doorsnee’ avond PROEVEN# evening bestaat uit een aantal blokken van korte video’s met een experiment aan het eind van elk blok. Bezoekers nemen actief deel aan deze experimenten. Elke avond heeft een voedsel gerelateerd thema (eigenlijk alles) en een externe gast-curator die een expert is in dat veld. Samen met de gast-curator zullen de Kompanen een overzicht presenteren van wat er zich afspeelt in dit veld in relatie tot eten, hoofdzakelijk door het tonen van online instructie-video’s. We verzamelen vooraf alle benodigde spullen en kennis om de experimenten, die uit deze media/data voortvloeien, uit te voeren, maar we testen de resultaten NOOIT van tevoren. Dit zorgt voor een sfeer waar het OK is om te falen, we kennis kunnen delen en vooral samen mogen ontdekken.

Ondanks de experimentele inzet van de avonden is er genoeg eten voor je dagelijkse avonddosis en neigen wij altijd naar een smakelijk einde.

Eerdere thema’s waren ETEN & …

Je kan de experimentele playlists bekijken op ons Youtube-channel of hier op één van de titels klikken. Eerdere thema’s waren ETEN & …

– ROOK — Sasker Scheerder (Manenwolf’s Rokerij & Foodlab)
BROOD — Angelique van de Venne (Broodnodig)
ZOET — Asnate Bockis & Anastasia de Ruyter (Lof der Zoetheid)
– MELK — Bas de Groot & Mariske Verhulst (Voord & Wij)

SEXEN — Milica Trakilovic & Yvette Luhrs
SPIRITUALITEIT — Maurits Hofman & Thípi
FERMENTATIE — Paul Absil & Sanne Zwart (Ferme Kolen)
KOFFIE — John Schot (Schot Koffie)
GELUID — Tasteful Turntable & Muziekbonbon
VET — Snackbar Tante Nel
PREPPEN
SMEERSELS
SURVIVAL
RAW
– EI
PLANTEN
– DUMPLINGS
– UI

Dank aan de Gemeente Rotterdam, de Condomerie en vele anderen voor het steunen van dit initiatief. Benieuwd? Vraag direct meer informatie of een offerte aan.