SCHAARSTE DINER

Eerste versie @ Het Nieuwe Instituut, Rotterdam

Het Schaarste diner is een controversieel concept voor grote groepen en uiterst geschikt voor een netwerkevenement van zowel kunstenaars, zakenmensen, piraten en managers. Een dynamisch geheel waar je jezelf en anderen goed leert kennen.

De sociale rol van samen eten en eten delen met vrienden of vreemden is vaak om mensen bijeen te brengen. Om te overleven is het echter ook van belang ervoor te zorgen dat jezelf genoeg te eten hebt. Wat gebeurt er als je deze twee vormen van gedrag mengt aan de eettafel?

Voor de Schaarste diners bereiden wij een verscheidenheid aan gerechten uit de traditionele Nederlandse keuken (ja, die bestaat) in vergane en huidige tijden van schaarste. We maken alleen niet genoeg voor iedereen.
Elke gang suggereert een andere techniek om aan je eten te komen. Delen, improviseren, misleiden van de bediening, stelen, voor jezelf houden, verdedigen, ruilen en oogsten zijn een aantal van de mogelijkheden.

We waarschuwen de gasten van tevoren dat als zij genoeg willen eten, ze daar zelf een (creatieve) manier voor zullen moeten vinden. (Verrassend genoeg heb je geen plek meer voor een toetje, als je in de loop van de avond steeds kleine porties/gerechten eet. Maar dat zeggen we er dan weer niet altijd bij.)

Het Schaarste diner is ook beschikbaar als lunch. Benieuwd? Vraag direct meer informatie of een offerte aan.

fotos by Erne Thuyse