LANDSCHAPSDINERS

eerste versie: Natuurgoed Ziedewij, 2018 met o.a. Marly Bonten

Een voedselbos zit vol uitdagingen. Het hele jaar door verandert de begroeiing en wisselt de oogst. Over tijd zal het bos volwassener worden en plek bieden aan grotere variëteit en kwantiteit aan bomen, planten en struikgewassen. 

Maar hoe ontdek je wat er eetbaar is? Welke gewassen zijn voedzaam? Hoe maak je ze lekker? In de aanleg van een voedselbos zijn we gebonden aan experiment. We moeten veel moeilijkheden, kansen en mogelijkheden ontrafelen om te komen tot een productief en veelzijdig voedsellandschap.

Tijdens dit diner verkennen we samen de randen van het voedselbos. Hiervoor trekken we door het huidige landschap in een verhalende reis door de tijd. We proeven gerijpte smaken van vorig jaar, likken lente en zomer van onze lippen en plukken de vruchten van het seizoen. Bereidingen uit eerdere jaren worden teruggevoerd op tafel en maken een tastbare verbeelding van de toekomst.

Als uitgevoerd op Natuurgoed Ziedewij: http://www.natuurgoedziedewij.nl/
Menu in samenwerking met Marly Bonten https://www.hetmoestuinhuis.nl/

Benieuwd? Vraag direct meer informatie of een offerte aan.