eerste versie: Natuurgoed Ziedewij, 2018 met o.a. Marly Bonten
Een
voedselbos zit vol uitdagingen. Het hele jaar door verandert de
begroeiing en wisselt de oogst. Over tijd zal het bos volwassener
worden en plek bieden aan grotere variƫteit en kwantiteit aan
bomen, planten en struikgewassen.
Maar hoe
ontdek je wat er eetbaar is? Welke gewassen zijn voedzaam? Hoe maak
je ze lekker? In de aanleg van een voedselbos zijn we gebonden aan
experiment. We moeten veel moeilijkheden, kansen en mogelijkheden
ontrafelen om te komen tot een productief en veelzijdig
voedsellandschap.
Tijdens dit diner verkennen we samen de randen van het voedselbos. Hiervoor trekken we door het huidige landschap in een verhalende reis door de tijd. We proeven gerijpte smaken van vorig jaar, likken lente en zomer van onze lippen en plukken de vruchten van het seizoen. Bereidingen uit eerdere jaren worden teruggevoerd op tafel en maken een tastbare verbeelding van de toekomst.
Als uitgevoerd op Natuurgoed Ziedewij: http://www.natuurgoedziedewij.nl/
Menu in samenwerking met Marly Bonten https://www.hetmoestuinhuis.nl/
Benieuwd? Vraag direct meer informatie of een offerte aan.