KOKEN HOE DAN?

eerste versie @ Duizel in het Park, Rotterdam

Altijd al benieuwd waar dat rode ding in dat blauwe bakje vandaan komt? Hoe eten eruit ziet voordat het zichzelf in een verpakking terugvindt? Of vind je het gewoon belangrijk om je eigen eten te maken? Samen met het EAT ART collective begin je bij de basis en bereid je in een intensieve workshop verschillende elementen voor een heerlijke lunch of diner.

Neem een vers geschoten ongewenste gans, lokaal gevoerde ongeplukte kip, geschubde vis, een hand vol rivierkreeftjes, ongedopte bonen, groenten met kluit of een baal tarwehalmen en maak in 4 uur tijd een goed en gevarieerd maal tot wel 60 personen. Daarbij komt een flinke stapel veren, snavels en andere ongein kijken, maar leer je ook ontzettend veel over de oorsprong en verwerking van alle individuele ingrediënten.

Dit is een van onze weinige dinerconcepten die uitdagender wordt door gebruik van dierlijke producten. Er zijn natuurlijk ook vegan/vega opties inbegrepen en te bespreken!

Ook zijn losse elementen van de workshop te boeken voor demonstraties en evenementen. Eerder gaven wij bijvoorbeeld een basis workshop wilde gans fileren bij Stichting Fabrikaat in Nijmegen.

Photos by Marco de Swart