SUPER DE TOEKOMST

eerste versie: World Food Day, Den Bosch, 2018 i.s.m. de Voedselzaak (Volkskrant)

Super de Toekomst is een interactieve infographic die er uit ziet als een lifesize supermarktschap. Bezoekers ontdekken nieuwe producten en kunnen gelijk kijken hoeveel hun fictieve lunch zou kosten.

De komende drie decennia vinden er twee belangrijke ontwikkelingen plaats. De VN voorspellen dat de wereldbevolking gaat groeien van 7,4 miljard mensen in 2018 naar 9,8 miljard in 2050. Tegelijkertijd zullen we de komende 32 jaar de gevolgen van klimaatverandering gaan zien in de geschikte landbouwgrond en water, en dus op onze borden en in onze boodschappenmandjes.

In Super de Toekomst vind je producten die in 2050 in de supermarkt zouden kúnnen liggen. Ze zijn allemaal gebaseerd op artikelen van de Voedselzaak, hoe gek ze soms ook klinken. Een stukje gekweekte walvissushi of een milkshake waarin alle voedingsstoen zitten die je nodig hebt; wetenschappers zijn er vandaag de dag al volop mee bezig.

Natuurlijk hangt aan al die hypertechnologische producten ook een prijskaartje. Want als je een vleesvervanger op basis van soja en palmolie maakt, dan moeten die gewassen wel nog ergens verbouwd worden. Vaak gebeurt dat ver weg en gaat het ten koste van natuurgebieden of landbouwgrond van de lokale bevolking.

Ontdek daarom bij het ‘afrekenen’ wat de hypothetische impact van je lunch is.

Benieuwd? Vraag direct meer informatie of een offerte aan.