de VOLKSDROGISTERIJ

POWDER TO THE PEOPLE presenteert de VOLKSDROGISTERIJ

eerste versie @ 4e Istanbul Design Biennale
daarna @ atelier LUMA (Frankrijk) 1-30 Mei 2019
daarna @ Z33 House for Contemporary Art (België) van 30 Juni-1 September 2019

Kan volledig biologische teelt de huidige en toekomstige voedselbehoeften van de wereld aan, of hebben we daar misschien een beetje industriële hulp bij nodig? Doordat veel industriële voedingsadditieven alleen in grote hoeveelheden kunnen worden gekocht en alleen bekend zijn als abstracte E-nummers, zijn we terughoudend om dat idee te koesteren, om nog maar te zwijgen van onze culturele vooroordelen. Powder to the People is een langdurig ontwerponderzoeksproject dat natuurlijke en industriële voedingsadditieven door middel van installaties, performances, workshops, cultureel onderzoek en monsterverdeling verkent. Het verspreiden van monsters via de Volksdrogisterij, heeft als doel een burgerbeweging op gang te brengen die, net als in andere open technologie en wetenschappelijke bewegingen, een voorheen afgescheiden kennisgebied uitbreidt met uitvoerig experiment.

Of je nu een innovatieve huischef of een voorzichtige consument bent, deze winkel voorziet je graag in al je behoeften. Vind hier al je favoriete voedingsadditieven. Kleur gecodeerd, netjes verpakt en passend bij uw persoonlijke voedingsfilosofie.

En waarom zou je dat niet willen? Voedselproductie is meer dan optimalisering van wereldwijde winstmarges. Je hoeft je niet te beperken tot de mysterieuze en uniforme producten die de industrie u wil verkopen. Eeuwen van voedselinnovatie moeten ter beschikking zijn om het door jou gewenste dieet te creëren. Een dieet dat past bij uw sociale, ecologische en spirituele behoeften én met de gewenste voedingswaarde. We kunnen samen een democratisering van de voedingsindustrie starten, in de Volksdrogisterij. Trek je schort aan, pak een potje citroenzuur en geef vorm aan de tradities van morgen.

Geef een antwoord