POEDERPROEVEN#

POWDER TO THE PEOPLE presenteert de POEDERPROEVEN#

De PROEVEN# zijn interactieve avonden waar we publiek betrekken bij ons lopende onderzoek. Net als zij, weten we de uitkomst van de avond niet, maar gaan we samen op ontdekkingstocht. “Proeven” kan je met je mond doen, maar ook met je hoofd. Allebei prima stukken gereedschap.

In 2018 onderzochten we de mogelijkheden van typische niet-huishoudelijke voedingsadditieven in onze eigen keuken. Elke avond concentreerden we ons op een reeks functionele additieven of deconstructie van bekende verwerkte producten in hun industriële componenten. We zien de #PROEVEN als een speeltuin voor hands-on-ervaring met voedingsadditieven, waar we net zo veel leren van trial-en-error als van online informatie- en onderzoekspartners. Deze avonden vormen een vitaal onderdeel van ons lopende onderzoeksproject Powder to the People.

Op een avond PROEVEN# kun je deelnemen aan nieuwe experimenten met onbekend voedsel en word je in feite tijdelijk deel van ons onderzoeksteam. We verzamelen alle benodigde apparatuur en kennis om dingen met je uit te proberen, maar we testen de resultaten NIET van tevoren. Dat is het risico en de vrijheid die we inbouwen in onze PROEVEN. Kom kijken, leren, discussiëren en maak je handen vies. Hoe experimenteel het ook zal zijn, de workshop bevat altijd enkele hapjes om je maag tevreden te houden.

De experimenten worden in koppels of kleine teams tot 4-5 personen uitgevoerd en er vindt dus automatisch veel uitwisseling plaats. Bij elk onderdeel worden resultaten met rest van het ‘lab’ gedeeld en kan er worden geproefd van het experiment. Falen is toegestaan, maar elkaar helpen naar succes is natuurlijk nog leuker.

Benieuwd? Vraag direct meer informatie of een offerte aan.

Veel dank aan foodtechnologen Jingyan Zhang en Weronika Rybarczyk voor hun medewerking aan de voorbereidingen voor deze workshops.