INTERACTIEVE PRESENTATIES

POWDER TO THE PEOPLE presenteert INTERACTIEVE PRESENTATIES

Een interactieve lezing van het EAT ART collective die al je zintuigen aanspreekt. Het onderwerp is gebaseerd rond de groeiende kennis die wordt verzameld in het Powder to the People project en bespreekt een scala aan uiteenlopende perspectieven op levensmiddelenadditieven en andere stoffen, trends en processen in de voedingsmiddelenindustrie. De lezing stimuleert een open houding bij het herdenken en opnieuw vormgeven van de voedingsmiddelenindustrie richting een toekomstbestendig systeem.

Vorige onderwerpen:
Zoetstoffen, bij Mediamatic, Amsterdam
Public Engagement & Citizen Science, bij WORM, Rotterdam
Voedselfilosofie & Additieven, bij ITU, Istanbul
Zoetstoffen en public engagement, bij Studio-X, Istanbul
Fictie en waarheden over voedingsadditieven, bij Food Friction, Arnhem
Transparantie in labelling, op VMT Food Future Event, Nieuwegein

Voedingsadditieven hebben sinds 4000 voor Christus deel uitgemaakt van de mensheid. Ze faciliteerden de verwerking van voedsel in ons voordeel. Sterker nog, we dachten ooit dat de meest bewerkte voedingsmiddelen het meest natuurlijk waren. Witte bloem, geraffineerde suiker en puur vet waren goddelijke voedingsmiddelen die ons dichter bij het paradijs brachten. Het eten van rauwe groenten, zoals dieren doen, zou ons ook dieren maken. Hoe tijden veranderen.

Suiker was al honderden jaren macht, hoop en brandstof, maar werd na de vijftiger jaren als duivel bestempeld. Obesitas en diabetes vervingen honger als de ergste problemen voor ontwikkelde landen. Hetzelfde spul, verschillende tijden.

Misschien is het nooit over de voedingsmiddelen gegaan, maar gaat het erom wat je ermee doet.

2020. Een nieuw decennium met nieuwe hulpmiddelen. Waar wil jij heen? Vraag direct meer informatie of een offerte aan.

Geef een reactie